perjantai 7. maaliskuuta 2014

Yläpohjan kävelysillat

Eilen tulikin vietettyä pitkä päivä talolla. Ohjelmassa oli yläpohjan kävelysiltojen rakentaminen hyvissä ajoin ennen puhallusvillojen asennusta. Yläpohjan kävelysillat kun eivät kuulu talopaketin toimitukseen, joka on mielestäni melko hassua. Onneksi vastaava ilmoitti asiasta meikäläiselle, joten tähän ehti reagoida ajoissa. Hommaa helpotti se, että LVI-asentaja oli ne tehnyt puoleen taloon helpottaakseen omaa työtään mutta puoleen taloon pitikin sitten vetää itse.

Tämä työvaihe on tosiaan parempi tehdä ennen puhallusvillojen asennusta, koska noita tukisiltoja ei pääse kyllä enää puhallusvillojen asentamisen jälkeen tekemään.

Ennen yläpohjan tekemistä pidettiin loppu-urakoitsijan, Design-talon työpäällikön ja vastaavan mestarin kanssa palaveri, jossa tarkasteltiin tämän hetken tilannetta ja keskusteltiin tulevista vaiheista. Käytiin myös lävitse tällähetkellä huomatut korjaamista vaativat kohteet. Lista ei ollut kovinkaan pitkä. Muutamia ulkovuorauksessa/kaiteessa olevia lommoja korjataan, kaukolämmön mittarin lasi oli mennyt hajalle ja se vaihdetaan, saarekkeen paikka ja liesituulettimen paikka vaati vielä hieman viilausta sekä muutama pistorasian siirto (autotalli), valopainikkeen siirto (keittiö) sekä yksi kaiutin kaapeli puuttui terassilta ja olohuoneesta.

Mittarin lasi rikki

Pientä osumaa ulkovuorauksessa
Design-talo on reagoinut hyvin näihin pikkujuttuihin. Eilen taloon asennettiin myös lattialämmitys päälle. Aamulla talossa oli lämmintä +17 astetta kun kävin ja lisälämppäri ei ollut enää huutamassa joten kaippa sen voi todeta jossainmäärin sitten toimivan. Toinen mielenkiintoinen projekti eilen oli olohuoneen kaiutin kaapeleiden asennus. Tämä oli jäänyt sähkäreiltä hieman vajaaksi varmaankin epäselvien ohjeiden takia.

Tarkoituksena olisi päästä tälläiseen lopputulokseen (poslukien tuo LED-valo). Kuva on siis messuilta jossa vastaava järjestelmä esiteltiin.
Eli kaiutinpiuhat upotetaan seinän sisälle samalla kaikki television piuhat upotetaan putkeen joka meneen seinän sisällä. Televisiolle tehdään myös vahvennus seinäkiinnitykselle. Tänään mennään villavärrin hallituksen eli vaimoni Terhin ja poikani Matiaksen kanssa vielä varmistamaan kaiutinpaikat ja "keskustelemaan" niistä :D .

Seuraavaksi odotellaankin takan muurausta ja sisälevytyksen alkamista. Pitäisi vielä hommata jonkinlainen vesiletku tekniseen tilaan, jonka pitäisi toimia alusammutusvälineenä sekä muurari varmaan tykkää, että saa vettä hommiinsa. Lisäksi pitäisi hommata jonkinlainen putki jossa viedä television tarvimat kaapelit (HDMI:t, virtakaapeli, Ethernet yms...)

Tämän aamun tilanne rakennustyömaalta
 Telineet ovat kadonneet ja pihaan tullut kivasti lisää tilaa liikkua ja varastoida tavaraa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti