torstai 20. maaliskuuta 2014

Ilmatiiveysmittaus ja autotallinovi

Tänään aamulla talolla olikin vilskettä. Ilmatiiveysmittaus oli käynnissä ja autotallin ovea asennettiin paikoilleen. Putkenpäitä sekä takkaa oli teippailtu umpeen ja oveen oli ilmestynyt melkoinen pierusilppuri :D. Tuloskin tuli heti aamupäivällä ja se oli 0,9 joka on erinomainen tulos. Passiivitalon raja on 0,6 ja alhaisin vielä hyväksyttävä taitaa olla 2,0 lukema näissä talomalleissa.



Kävin vielä eilen illalla teippailemassa höytysulkumuovin reikiä kiinni ja pursottamassa saumavaahtoa ulkoapäin noihin läpivienteihin. Ulkoa reikien tukkimisella ei ole käytännössä vaikutusta ilmatiiveyteen mutta eipähän mene kosteus ja pikku ötökät noista rei'istä sisään.Samalla kävin ostamassa korkeammat tikkaat joilla pääsin käyttöullakolle.

Yleisesti  (päivitetty 21.1.2015)
http://www.rakennuslehti.fi/2015/01/hoyrynsulun-huono-kohtelu-pilaa-rakennuksen-tiiveyden/

Juuri julkaistussa tutkimuksessa (2015) uusien pientalojen ilmanvuotolukujen (q50) keskiarvoksi saatiin 1,4. Luku on hyvä, kun käytetyllä asteikolla 0,5 on erinomainen ja neljä huono.

Alle yhden pääsi 39 prosenttia kohteista ja alle kolmen 94 prosenttia. Loma-asunnoissa keskiarvo oli 2,9.

Puolitoistakerroksisten rakennusten ilmanvuotolukujen keskiarvo (2,2) on huonompi kuin yksikerroksisten (1,1), kaksikerroksisten (1,4) tai kolmekerroksisten (1,5).


Käyttöullakolla mahtuu 182cm hessu seisomaan paikoitellen. En usko, että ullakolla tulee olemaan kovinkaan paljoa lämpimämpää kuin pihalla joten säilyettävät tavarat tulee pakata hyvin tai valita sellaiset jotka eivät ole kylmälle arkoja.
Käynti käyttöullakolle tapahtuu autotallista. Nyt aukkoa peittää vain styroksit.
Reunoilla näkyy vielä villat ja päälle tulee puhallusvillat
Tässä kuvassa näkyy varmaankin parhaiten käyttöullakon koko
Timpuri oli myös paikalla ja toi korjatun terassin kaiteen mukanaan.

 Autotallin oveen tulee samalla nostoautomatiikka.

4 kommenttia:

  1. Saako kysyä käyttöullakon lattiasta? Minkä vahvuista lautaa, onko suoraan kattoristikon niskojen päällä ja millä välillä ristikot on asennettu?

    VastaaPoista
  2. Saako kysyä käyttöullakon lattiasta? Minkä vahvuista lautaa, onko suoraan kattoristikon niskojen päällä ja millä välillä ristikot on asennettu?

    VastaaPoista
  3. Meillä on raksahommat meneillään ja ilmatiiveysmittaus edessä. Hieman kyllä jännittää! Uskon, että tulokset ovat kuitenkin hyviä. Sopivan kokoinen tuo käyttöullakko, meillä myös on aika saman kokoinen. Suurempaa ei olisi tarvinnutkaan. Ainakin siltä se vaikuttaa tässä vaiheessa. Siisti lopputulos näyttää olevan!

    VastaaPoista
  4. Kannattaa ennen ilmatiiveysmittauksia käydä vielä ilmasulku "teipin kanssa" lävitse. Varsinkin jos on läpivientejä yms.... Hyvin se menee ja ei se ole desimaaleista kiinni kuin paperilla.

    VastaaPoista