tiistai 11. maaliskuuta 2014

Sähkönkulutus rakennusaikana

Tässä nyt kun odotellaan takan muurausta ja sähkäreiden muutamia pikkukorjauksia niin ajattelin kirjoittaa sähkönkulutuksesta. Fortumilla on sähkösopimuksiinsa liitetty Valpas -palvelu, joka on ilmainen kaikille käyttäjille. Käyttöliittymä on helppo ja selkeä ainakin pienen jumpan jälkeen. Tuolta voi seurata edellisen päivän kulutuksia joten ihan reaaliaikaiseen seurantaan se ei sovi.

Yllä hieman statistiikkaa sähkönkulutuksesta. Selkeästi huomaa päivän milloin kaukolämpö ja vesikieroinen lattialämmitys laitettiin päälle (6.3.2014). Tämän jälkeen sähkönkulutus tippui melkein 1/10 osaan. Täytyy huomioida että kulutukseen vaikuttaa työmiesten käyttämä sähkö sekä autotallissa puhaltava 3.3 kW lisälämmitin.

Helmikuu jolloin nuo kummatkin lisälämmittimet olivat päällä ja sähkönkulutus varmaankin huipussaan sähköa saatiin kulumaan kokonaisuudessaan helmikuun aikana 1579 kWh. Eli nopeasti laskettuna voidaan odottaa arviolta noin 200 euron sähkölaskua tuolta kuukaudelta.

Lattialämmitys näyttää toimivan kivasti. Olen laittanut erillisen lämpömittarin sisälle joka näyttää sisälämpötilan lisäksi maksimi ja minimi arvot. Maksimi on sisällä ollut +17.9 astetta ja minimi +17.4 astetta viimeisen vuorokaiden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti