maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kalustehankintoja

Viikonloppu menikin juostessa tarjousten perässä. Hankittua tuli kiuas ja pesutorni. Gigantissa oli hyvät tarjoukset pesutorneista joten suuntasimme matkamme aluksi sinne. Pesukoneeksi valikoitui Samsungin F500 (A+++)ja kuivausrummuksi Samsungin DV80F5E5HGW (A++). Pesukoneessa on Digital Inverter-moottorilla 10 vuoden takuu (nähtävästi koskee vain osia ei itse osien vaihtotyötä). Kuivausrummussa ensiarvoisen tärkeää energialuokka ja niin, että se on kondensoiva kuivausrumpu lämpöpumpputekniikalla. Noiden kuivausrumpujen sähkökulutus kun on pahimmillaa vuositasolla melkoinen (riippuen toki käyttömääristä).
Pesukone
Kuivausrumpu
Kiukaaksi olimme määritelleet jo suunnitelma vaiheessa Harvia Ainavalmis Forte 9kW.

Sauna on tilavuudeltaa kuitenkin sen kokoinen, että sinne kannattaa hommata tuo 9kW malli eikä pienempää 6kW mallia. Muutenkin kuulin, että toi 6kW malli olisi poistumassa jossain vaiheessa. Kiuas hommattiin K-raudasta kivineen. Sieltä saikin yllättävän hyvät alennukset. Kivikoko tuossa kiukaassa tulee olla yli 10 cm. Kiukaan pintaan hommasin samalla kerroksen valkoista koristekiveä.

Perjantaina tuli kannettua ne katto- ja saunapaneelit sisälle. Niitä olikin 1700kg edestä. Viikonloppuna tuli myös siivottua talolla ja paikkailin höyrysulkumuovissa olleita reikiä siihen hommaan tarkoitetulla teipillä, jota talolta löytyi. Muutamia raikiä tuli metsäsätettyä kiinni. Ei mitään isompaa.

1700kg paneeleita. Etualalla saunan- ja takana kattopaneelit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti