sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Maalaus ja tapetointi

Perjantaina kun pääsin töistä käväisin talolla huomasin, että talo oli maalattu sisältä. Myös tapetit olivat löytäneet tiensä seinille. Työn jälki näytti hyvältä. Itse en kyllä noin nätisti onnistuisi maalata vaikka jonkun verran on tullut maalattua. Tai pitäisikö sanoa, että ammattilaiset tekee noi pohjat ja tasoitukset paremmin kun tälläinen tavis.

Olohuoneessa seinien väri on harmaa (tuhka). Lattia tulee olemaan valkoinen.

Olohuoneesta kuva makuuhuoneeseen päin. Kuvassa vilahtaa myös makuuhuoneen tapetti.
Kiinteiden kaappien takana olevia seiniä ei maalata. Takka oli hyvin suojattu jo muurarin jäljiltä.  Viikonloppuna tuli maalattua ulkovaraston lattia. Maalina käytin Tikkurilan betolux maalia, joka on tarkoitettu betoni- ja puulattioille. Ennen maalausta pesin lattian Tikkurilan maalipesulla. Ensimmäinen maalauskerta tehtiin n.25-30% ohennetulla betoluxilla jotta se imeytyy puuhun kunnolla. Lopullisen pinnan vedin sunnuntaina kevyesti ohennetulla betoluxilla.

Melko valkoinen siitä tuli niinkuin oli tarkoituskin. Pääsin näyttämään myös omia timpurin taitojani. Värkkäilin tuollaisen sahapukin ihan itse omilla pienillä karvaisilla käsillä. Ylimääräiset puut tulisi sahata tontilta ennen maatöiden alkua.

Lauantai illalla havahduin, että autotallin rakennuslämmitin oli sammunut. Hetken tutkin asiaa ja huomasin, että tonttikeskuksen pistorasioiden sulake oli lauennut samoin vikavirta. Syyksi paljastui lopulta rikkonainen kaapeli. Nähtävästi kaapeli ei oikein kestänyt rakennuslämmittimen 3,4kW kuormaa. Onneksi voimavirtakaapeli ylsi tonttikeskukselta autotalliin ja laitoin sinne 9kW lämmittimen puhaltamaan. Aamulla hain uuden 20m jatkojohdon ja pienempi lämmitin käynnistyi sillä normaalisti.

Käsittelin myös terassien tolpat värittömällä Tikkurilan valtti pohjusteella. Tolpat kestävät näin paremmin jos keväästä tulee sateinen ennenkuin ne maalataan kunnolla. Tyhjensin myös talon edustaa kaikesta epämääräisestä romusta. Lakaistuakin tuli sisällä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti