sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sisällä lämmitys päällä


Perjantaina kun kävin tontilla, ilmoittivat rakennusmiehet, että nyt voi laittaa lämmityksen päälle. No minähän hain ulkovarastossa odottaneen 9kW 16A voimavirta rakennuslämmittimen.

 Lauantaina kävin laittamassa sisälle lämpömittarin ja mittasin lämmöt samalla. Mittari näytti mittauspaikasta riippuen 18-20 asteen lämpötiloja.

 Kuvassa näkyy DT:n toimittama väliaikainen raksaovi. Ovessa on tuollainen tuuletin yläosassa koska lattiavaluvaiheessa taitaa sisälle tulla jonkinverran kosteutta ja tuolla poistetaan liiat kosteudet pois.

Autotallin ovi oli suojattu styroksein jotta lämpö pysyisi sisällä.

 
 Ylimääräiset rakennustarvikkeet oli nostettu piippuhyllylle odottamaan asennusta.

Sunnuntaina pohjat näyttivätkin melkoisen kuivilta ja lämpöäkin sisällä mittareiden mukaan oli reilut 23 astetta. Tehokas lämmitin ja näyttäisi kuluttavan päivässä noin 15 eurolla sähköä... :D No onneksi siinä on tehon puolitus olemassa ja sitä ei tarvitse täysillä huudattaa kokoajan.

Tulevalla viikolla olisi vuorossa lattiavalun valmistelut eli kämppä täyttyy styroksista, putkista ja lattialämmityskaapeleista. Nähtävästi joitain ilmastointiputkiakin pitäisi tulevan viikon aikana taloon ilmestyä. Perjantaina pitäisi olla itse lattiavalu. Ilmat on suosineet koska on ollut todella lämmintä -1 - +2 astetta viimeiset pari viikkoa. Ilman kosteus on korkea ulkona joka taas suosii valuvaihetta (valu ei kuivu liian nopeasti).

Tänään tehtiin/vahvistettiin myös lopulliset LVI-kalustevalinnat (hanat, suihkut yms...)  sekä keittiökalustevalinnat. Keittiöön on tulossa teräksiset kalusteet (jääkaappi, pakastin, induktioliesi..). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti