perjantai 17. tammikuuta 2014

Perustukset valmiit

Yöllä oli tullut viesti DT Extranet palvelusta että perustukset ovat valmiit.

Pitänee ostamaa lumilapio, lumikola ja jonkinlainen harja. Perustusten sisäosa tulee vielä suojata kevytpeitteillä ennen kuin sisätäytöt alkavat. Pahinta kaiketi on jos lumi pääsee muodostamaan kovan jääpeitteen tuohon soran päälle tai perustusten päälle. Maa tuossa on muuten routimatonta ja paksu kerros sepeliä päällä joten sen suhteen ei ole kyllä mitään huolia.

Eilen käytiin myös vielä tekemässä lopulliset päätöset takasta ja sen pintamateriaaleista, luukuista yms... Uunisepät kertoili, että nykyään takkoihin laitetaan sinne alle jonkinlainen "korvausilmaventtiili" jotta takka saa kunnolla ilmaa yms... Tämä johtunee nykyajan taloista jotka ovat kokoajan tiiviimpiä ja niissä olevista ilmanvaihtolaitteista. Nyt sitten takanalaosassa tuhkaluukun alla korvausilmaventtiili jolla ongelma pitäisi hoitua. Jotkut valittavat että tuosta venttiilistä tulee kylmää ilmaa sisälle jos talo on oikein alipaineistettu...joo pitää varmaan paikkansa mutta parempi, että takka toimii eikä heitä savuja sisälle. Ja kaiketi siinä venttiilissä on jonkinlainen sulku kun takkaa ei polteta.

Illalla käytiin vielä Nummelassa katsomassa juuri valmistunutta Hailuoto 153 taloa ja siellä sattui olemaan lähes samanlainen takka kuin meille olisi tulossa. Meillä "saattoi olla" vähän korkeampi ja kapeampi. Päädyttiin lopuksi myös tuohon takan eduslasiin. 

1 kommentti:

  1. Kannattaa myös huolehtia korvausilmaventtiilin suodattimen vaihdosta tietyin väliajoin, jotta siitä saadaan paras hyöty irti. Meillä se pitäisi vaihtaa, ja venyi hieman pitkäksi. Hyvältä näyttää, kovasti tsemppiä. Kaunis takka. https://www.kh-team.fi/palvelut/ikkunahuolto

    VastaaPoista