maanantai 25. marraskuuta 2013

Pihavaraston perustukset

Lauantaina aamusta pääsi "hyvin levätyn yön" (pikkujoulut edellisenä iltana) tekemään ulkovaraston perustuksia. Ihan hyvinhän tuossa viikonloppuna sai loppujen lopuksi aikaan ja lämpötilakin pysytteli plussan puolellla. Laasti vain tahtoo kuivua hitaasti näillä keleillä.

Alustana toimi noin 30cm puhdasta sepeliä joka oli maaurakoitsijan toimesta tiivistetty. Sepelin allahan on suoraan kallio joten varaston ei pitäisi vajota mihinkään. Laattoihin porattiin aluksi reiät ja niihin asetettin harjateräkset kiinni. Harkot muurattiin laattoihin kiinni harkkolaasti M100/500 ja harkonreikä täytettiin kuivabetoni S100.Harkkojen päälle tulee vielä bitumimatosta pala, joka estää kaiketi kosteuden nousun rakenteisiin. Toisaalta toi alapohja on niin hyvin tuulettuva että tuskin sieltä mikään kosteus nouse mihinkään. Laserilla katsottiin korko kohdalleen ja siinä se kaiketi yksinkertaisuudessaan oli.

Kulmapisteiden mallaamista kohdilleen.

Tuollainen lopulta viikonloppuna saatiin aikaan. Jos sitä ensiviikonloppuna jatkaisi sitten eteenpäin. Toivottavasti ei tule hirveesti lunta vielä.

1 kommentti:

  1. Heh, pikkujoulujen jälkeen on aina mukava olla raksalla. Pihavaraston perustukset näyttää hyvältä, meilläkin mielessä samanlainen ratkaisu :)

    VastaaPoista