maanantai 10. helmikuuta 2014

Viikonlopun saldoa

Viikonloppuna tuli taas vietettyä täydet työpäivät tontilla. Ilokseni huomasin heti lauantai aamulla, että aluskate peittää koko talon, joten nyt ei ole väliä vaikka sataisikin. Lauantaina tuli kaivettua takaterassin hieman väärässä paikassa ollut pilaripalkki pois ja siirrettyä se oikealle paikalle. Kuulostaa helpolta mutta toi paikalle valettu betonimöltti painoi varmaankin noin 90-100kg. Homma saatiin kuitenkin valmiiksi ja sitten siirryttiin kantamaan puutavaraa sisältä ulos. Kyllä luitte aivan oikein. Talon sisältä ulos. Tämä siitä syystä, että maakiiloja tuettiin pystytysvaiheessa puupinoilla, jotka nosturilla nostettiin suoraan talon sisälle. Talon seinät tuetiin noiden maakiilojen avulla pystytysvaiheessa. Nyt puupinot  siirrettiin sitten tieltä pois pihalle ja suojattiin huolella.

Edessä näkyy kevytpeitteillä suojattuja puupinoja. 

Tuli siivottua talo sisältä. Tässä hommassa auttoi Terhi ja Matias. Myös ylimääräiset kevytpeitteet kaivettiin pois lumesta ja pinottiin kasalle.  Matias (2½-vuotta) kunnostautui puupalojen kerääjänä ja nimesi itsensä mestariksi. Yhtä vaatimaton kuin isänsä.

Viimeviikolla tuli myös sähkökuvat joihin tehdään vielä muutamia muutoksia sekä tänään maanantaina pitäisi olla runkokatselmus. Runkokatselmus kun saadaan valmiiksi niin voidaan alkaa laittamaan kattoa päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti